Hva får du når du handler hos ARV

Hva får du når du handler hos ARV

 

Skrevet av Oddveig T. Alnes 
Designer og produksjonsleder i ARV.

Først av alt en stor takk til alle dere som kjøper våre vesker! Vi er så glade for at du velger oss og vi håper at du kjenner det gir deg noe tilbake.

I dag vil jeg skrive litt om hva vi mener ARV gir når du handler hos oss.

ARV

Veskene våre er laget for å vare. Fra design til ferdig produkt er tanken at vesken skal tåle å brukes over lang tid. En kvalitetssveske kan en glede seg over lenge.

Et begrep som blir mer og mer utbredt i moteverden er slow fashion. Slow Fashion er klær, sko og tilbehør som er laget bærekraftig. Det betyr at det er tatt hensyn til materiale og produksjon slik at produktet kan tåle langtids bruk, og forsøple miljøet minst mulig. Dette i kontrast til fast fashion, som oppfordrer til en bruk/kast-mentalitet.

ARV

Slow fashion gjør at hvert produkt kan i utganspunktet virke dyrt, men brukt over tid så sparer man inn igjen pengene og i tillegg miljøet. I alt dette så spiller også etikk en stor rolle. At arbeidere får anstendig lønn og har gode arbeidsforhold er viktig og vi kan alle bidra gjennom hva og hvor vi kjøper.

I ARV følger vi slow fashion prinsippet. 

Vi designer linjer som gjør at veskene er tidløse, men likevel moderne. Vi har valgt kvalitetskinn og vi vet hvor skinnet kommer fra. 

I Italia blir skinnet preparert etter EU-standard. Dette gir oss trygghet på at det ikke er brukt giftige stoffer som er farlige for oss. At skinnet er overskudds-materiale fra matindustrien er vi glade for å fortelle. Vi kjenner godt våre håndverkere i Spania som produserer for oss. Vi vet at alt holder høy standard - både produkt og arbeidsmiljø.

Vårt ønske er å gjøre kvalitet tilgjengelig for mange.

Det er naturlig at jo høyere kvalitet, jo mer koster det. Kunder som har vært vant til å bruke penger på kvalitetsvesker gir oss tilbakemelding at de syns de får mye for pengene. Hvordan kan vi holde prisen nede? Svaret er at vi selger på nettet.

Hadde vi valgt å selge gjennom butikker så ville prisen øke kraftig, det skal jo naturlig nok dekke inn utgifter som butikkene har. Nå hopper vi over denne utgiften. Denne måten å drive handel på blir kalt for DTC - Direct to Consumer, og er en voksende forretningsmodell rundt om i hele verden.

Som mange har lagt merke til så har vi ofte pre-order på veskene våre.

Det er to grunner til dette.

Det første er at vi rett og slett selger mer enn vi har forventet, og våre håndtverkere i Spania jobber på spreng for å få opp et større varelager for oss.

Det andre er at det er miljøbesparende å ikke ha et for stort varelager. Ved å produsere opp et limitert antall vesker får vi testet ut hva du som kunde liker, og vi blir ikke sittende igjen med vesker som ikke blir solgt. På den måten blir skinnet vi bruker utnyttet bedre og vi unngår unødvendig avfall i prosessen. 

Takk til deg som har forhåndsbestilt varer fra oss, takk for tillit og takk for din tålmodighet i å vente. Vi håper og tror at vesken er verdt å vente på.

ARV

Dette er det du får hos oss og vi er glad for å ha valgt en forretningsfilosofi som gir deg mulighet å velge miljø samtidig som du bærer et flott og brukervennlig produkt. 

Er du interessert i å lese mer om produksjonen av veskene våre, kan du lese herEller kanskje vil du bli bedre kjent med Andrés, mannen bak våre vesker. Les intervjuet med han her.
Også i Arv Stories

HVA SKAL DU GI DAMA DENNE JULEN?
HVA SKAL DU GI DAMA DENNE JULEN?

Trenger du tips til hva du skal gi dama di i julegave? Da anbefaler vi deg å lese videre.

Les mer

Håndlaget i Spania
Håndlaget i Spania

Les om hvordan våre vesker blir laget.

Les mer

En veske som varer
En veske som varer

Det som blir kjøpt idag skal holde lenge, og er en investering for flere år framover. En veske som blir behandlet godt og ivaretatt har også potensialet til å gå i arv.  

Les mer

x