Hvordan ta best vare på din skinnveske!

Hvordan ta best vare på din skinnveske!

10 tips som vil hjelpe skinnvesken din til å se ut som ny.


En skinnveske er ofte laget for å vare, men det er noen enkle ting du kan gjøre for at skinnvesken din skal holde seg i topp stand lenge. Vi har samlet en liste over 10 tips du kan gjøre for å ta best vare på din skinnveske.

Tips 1: Skinnvesker er laget forskjellig.

Når du kjøper en skinnveske, finn ut hvordan du skal behandle skinnet. Skal det behandles, eller ikke? Om ingen informasjon er tilgjengelig, spør der du kjøpte vesken. Mange vesker skal impregneres, men ikke alle. NB! Våre ARV vesker skal ikke impregneres, da skinnet allerede er mettet med voks. Om de impregneres, blir overflaten på skinnet ødelagt.

Tips 2: Unngå riper og merker.

Det er aldri kjekt å få riper og merker på sin dyrebare skinnveske, og for å unngå dette anbefaler vi å prøve å holde skinnvesken borte fra rue overflater. Det kan være så enkelt som å unngå glidelåser og knapper. Vi anbefaler å ikke påføre håndkrem rett før du skal holde i skinnvesken, det kan lede til fettmerker på skinnvesken din. Det beste er å prøve å ha så rene hender som mulig, men det er ikke alltid like lett... og det leder oss til neste tips;)

Tips 3. Vask og rengjør vesken din innimellom.

Rengjør vesken med en myk, fuktig klut. Om vesken er litt ekstra skitten kan du blande en mild, flytende såpe og vann, eller bruke et rengjøringsmiddel for lær. Pass på at det ikke er etsende. NB! Vi anbefaler å ta en vaske-test på et lite område som ikke er så synlig før du gjør det på hele vesken. Når du rengjør vesken, før kluten i samme retning som strukturen i skinnet og ikke bruk mikrofiberkluter, det skader overflaten.Tips 4. Tenker du på hvor du plasserer vesken?

I bilen, når du er ute og spiser, på bussen, hvor plasserer du vesken? Det er lett å plassere vesken på gulvet, bakken eller i dørken på bilen, men det man ofte ikke tenker over er at undersiden på vesken kan bli fort slitt når man gjør det, og skitten. Prøv heller å sette vesken på en stol(sete) ved siden av deg, heng den på en stol eller ha den på fanget.

Tips 5.Når du oppbevarer vesken din over lengre tid, husk overtrekk og innvendig støtte.

For at vesken skal slippe å stå og samle støv, oppbevar vesken i en støvpose når du ikke bruker den, og har du ingen støvpose kan du bruke et gammelt putetrekk. Når du oppbevarer vesken ha den fylt opp med noe mykt materiale, kan være mykt tørkepapir, slik at den holder fasongen.Tips 6. Kan jeg oppbevare vesken i plastikk?

Plastikk puster dårlig og holder på fukt, så vi anbefaler å unngå å oppbevare vesken i plastikk over lang tid. Hva det kan føre til i lengden er at det kan komme mugg på vesken din, og det er noe man helst vil unngå. Så følg tipsene i punkt 5 ;)

Tips 7. Unngå misfarging!

Prøv å ikke ha skinnvesken din i sollys for lenge (da snakker vi om timer), siden fargen på skinnet kan lysne. Vær forsiktig med å bruke lyse skinnvesker sammen med klær som smitter farge, spesielt mørke jeans, fargen kan sette seg i det lyse skinnet og er dessverre veldig vanskelig å få bort.

Tips 8. Trenger vesken å repareres, gjør det med en gang!

Små skader kan forekomme, og om du er litt uheldig anbefaler vi å reparere vesken med en gang . Om du venter for lenge kan skadene bli enda større og i værste fall bli umulig å reparere. Ta vesken til en lokal skomaker (de er ofte flinke på alle skinnprodukter) eller om det er innvendig stoff, ta vesken til en syerske. Om det er en reklamasjon på vesken, oppsøk de du kjøpte hos. Våre ARV vesker har 2 års garanti. Om det skjer skader kan man reklamere på vesken å få en ny, eller pengene tilbake. Dette gjelder ikke unaturlig slitasje eller egenforskyldte skader.

Tips 9. Bytt på å bruke veskene dine!

Den beste måten å få veskene dine til å vare lenge, er å bytte på å bruke de. Selv om det er en veske du bruker mest vil den holde lenger om du er flink til å bytte den ut mot andre av veskene dine innimellom.

Tips 10. Investér i en skinnveske som vil vare!

Et tidløst design og skinn av høy kvalitet er to kvaliteter vi anbefaler å ha i en skinnveske. Det betyr at vesken kan brukes om og om igjen, og vil passe til de fleste anledninger. Ingenting er som den perfekte skinnvesken som komplementerer deg, og vil følge deg i mange år.Vi håper disse tipsene gav noe nytte, og kanskje lærte du noe nytt? Om du prøver å følge disse tipsene vil skinnveskene dine, både ARV veskene og andre skinnvesker, vare mye lengre enn du vil forvente! Og leter du etter den perfekte skinnvesken enda, ta en titt på våre ARV vesker, de kommer i flere farger og fasonger.


Skrevet av Maria Berggren

Daglig leder i ARV.Les mer om hvordan du kan velge riktig veske her.

Eller kanskje vil du møte noen av våre kunder? Møt Liv og Johanne, mor og datter, som har hver sin Arv veske. Les mer om de her.
Også i Arv Stories

HVORFOR KUN NETTBUTIKK?
HVORFOR KUN NETTBUTIKK?

Les mer

Håndlaget i Spania
Håndlaget i Spania

Les mer

En veske som varer
En veske som varer

Det som blir kjøpt idag skal holde lenge, og er en investering for flere år framover. En veske som blir behandlet godt og ivaretatt har også potensialet til å gå i arv.  

Les mer