Møt Matias

Møt Matias

Navn: Matias Pascual Mateu

Alder: 54 år

Bosted: Torrevieja (Alicante)

Yrke: Eier og driver av skobutikker

For mange nordmenn er Spania synonymt med sol, sommer og deilige feriedager. Torrevieja er et av de stedene som mange av oss kjenner til. Enten har vi vært der selv, eller vi kjenner noen som som har vært der. Lange, fine strender, god mat og butikker å besøke.

Kanskje har du truffet på Matias? Han eier og driver skobutikk sammen med sin kone Encarni. De selger sko og accessories, og er spesialister på barnesko.

Matias en nøkkelperson for oss i ARV, og vi er glade for endelig å kunne presentere han.

Vi ble introdusert for Matias av vår felles venn Berit, og noe av det første ho sa sa var at Matias er en veldig snill og varm person. Det har vi etterhvert fått erfart, og i tillegg er han mye mer.

Uten Matias hadde vi ikke hatt mulighet til å ta fram veskene våre. Han er vår stemme, vår lærer, rådgiver og vår alt-mulig-mann. Vi vet at når vi har gitt han ei utfordring, så er alt i trygge hender.

All kommunikasjon til Andrés (vår veske-maker) går gjennom Matias. Vi kan dessverre ikke spansk og er avhengig av å ha hjelp.

Matias er den som lærer oss alt om skinn, og forklarer alt vi trenger å vite i prosessen å ta fram ei veske. Han kvalitetssjekker veskene, han gir oss verdifulle innspill og råd. På den måten er han med å gjøre oss bedre.

Når vi spør Matias hvem han er så svarer han:

Jeg har vært gift med Encarni i 32 år og vi har en sønn og en datter - Mati og Paloma. De viktige tingene i livet for meg er å tilbringe så mye tid som mulig med familie, men også med venner. I arbeidet mitt så liker jeg å ha kontakt med kunden, og jeg legger til rette for at de som jobber hos meg skal trives. Jeg ønsker å fortsette med arbeidet mitt videre framover (selv om det er vanskelige tider for øyeblikket), da dette er et yrke som jeg virkelig liker. Når det gjelder hobbyene mine så leser jeg mye. Jeg liker også å drive med sport sammen med andre, som f.eks tennis og padeltennis. I noen år har jeg syklet mye sammen med venner. Det er både landeveissykling og terrengsykling, det siste liker jeg aller best.

Kan du gi oss en liten situasjonsrapport fra Spania nå under tida med Covid19?

Spania åpnes opp igjen i 5 faser. Dette er ulikt alt etter hvor du bor. Madrid og Barcelona har hatt mange som er smittet, og er i fase 1. Resten av Spania er i fase to. Det vil si at butikker, kjøpesentre og uterestauranter er åpne med 50% belegg. Vi er fortsatt begrenset i hvordan vi kan bevege oss. Å bade i sjøen er mulig bare på få steder med gode sikkerhetstiltak og avstand mellom mennesker. Her i Torrevieja kan vi ikke det ennå.

Folk er mer og mer i arbeid igjen, men mange bedrifter har måttet stenge ned for godt. Arbeidsledigheten har økt og vi kommer til å gå gjennom en hard tid framover. Turisme er det som gir flest arbeidplasser i Spania, og det er de som lider mest. Forhåpentligvis vil de første turistene kunne besøke Spania igjen i juli.

Andrés jobber på verkstedet sammen med sin bror og søster, og prøver å å komme gjennom disse tøffe tidene. Folk kommer tilbake til jobbene sine i trinn for trinn, og så langt er verkstedene i Petrer i 50% aktivitet. Andrés har brukt mesteparten av tiden til å jobbe alene på 50%. Sannheten er at ARV-ordrene gir Andres og meg en stor glede fordi det er godt å kunne jobbe for øyeblikket, takk.

Encarni og jeg har vært i karantene i Elche for å kunne hjelpe Encarnis foreldre som er eldre, der faren trenger ekstra hjelp. Jeg har brukt tiden til å jobbe fram en nettside for butikken.

Denne tiden her har vært en merkelig opplevelse, men den har gitt oss mulighet til å snakke mer sammen og hjelpe hverandre. Slik har det også vært en god tid.

Nå kan vi endelig være sammen med familien igjen, og i pinsa så kom sønnen vår og kona, datteren vår og kjæresten og spiste hjemme hos oss. Dette var det vi lengtet aller mest etter, og endelig kunne vi være sammen. Det ble en flott dag.

Takk Matias! ARV kunne ikke gjort dette uten deg, og våre kunder kunne ikke bære en ARV-veske uten din innsats.x