Møt våre kunder : Søstrene Berge

Møt våre kunder : Søstrene Berge

Anne Ingeborg og Birgitte er søstre i en søskenflokk på fem. De kommer fra Bergen, men denne dagen møter jeg dem på Roald, et lite sted på Vigra utenfor Ålesund. Moren deres har vokst opp der, og nå er de på besøk hos slektningene sine. Anne Ingeborg og Birgitte har tilbrakt hver sommer her i oppveksten. De forteller om deilige dager på stranden, fiske, fotball og familie.

Roald har blitt et paradis på jord for dem, og det kan jeg godt forstå når jeg ser hvor vakkert det er!

ARV stories: Søstrene Berge

Navn: Anne Ingeborg Berge, Alder: 32, Bor: Bergen, Yrke: Psykolog

Navn: Birgitte Berge, Alder: 30, Bor: Bergen, Yrke: Jordmor

- Har dere alltid vært gode venner?

Anne Ingeborg: Nei, vi har ikke alltid vært så close.

Birgitte: Vi har vel aldri vært uvenner over lang tid. Anne er en flink storesøster. Hun har tatt meg med på ting, og tatt vare på meg. Vi har jo kranglet, men så er vi flink å snakke om det også.

Anne Ingeborg: Vi hadde mange år fra hverandre, begge har reist mye og bodd forskjellige steder, så det er de siste årene vi har blitt bedre kjent.


- Hva er det beste minnet du har med søsteren din?

Birgitte: Det var veldig kjekt når Anne var au pair i London, og jeg fikk dra bort å besøkte henne alene. Anne var veldig opptatt av at jeg skulle få se Camden Town Market. Det er kanskje det meste alenetid vi har hatt, der vi har funnet på noe bare meg og deg. Det var veldig kjekt.

Anne Ingeborg: Også har vi jo San Francisco og da. Vi har mange minner og opplevd mye rart på turene våre! Birgitte har vært veldig flink å besøke meg alle stedene jeg har bodd i utlandet. Det er ganske sykt.


- Hva er den beste egenskapen til søsteren din?

Birgitte: Det er storesøsterheten. Anne er gavmild, flink til å gjøre det koselig, og så er hun god å prate med.

Anne Ingeborg: Jeg er veldig glad i humoren hennes, det er morsomt å være sammen med Birgitte. Gavmild er i hun iallfall, og hun er god å snakke med.

Arv Stories: Søstrene BergeArv Stories: Søstrene Berge

- Hva er din favoritt Arv piece?

Birgitte: Det må jo være vesken min. Jeg har flere ting fra Arv men Adele clutch er den jeg bruker mest.

Anne Ingeborg: Jeg er veldig glad i Siw Crossbody og Karen kåpen min. Vesken har jeg brukt mye og fått utrolig mye komplimenter for. Det er mange som legger merke til den og spør, og de fleste kommenterer at de synes den er kul.


- Hvorfor valgte du den vesken du har?

Birgitte: Jeg er ikke så glad i å ha med meg så mye dill, jeg trenger ikke det, så jeg synes den hadde en grei størrelse. Jeg likte godt den sennepsgule fargen, og jeg liker veldig godt at skinnet er så fast.

Anne Ingeborg: Jeg tenkte "den må jeg ha" med en gang jeg så den. Det var noe som skrek mot meg. Jeg likte godt fasongen og størrelsen. Jeg synes den er klassisk og fin, og den er anvendelig til flere formål. Jeg må ha med vannflaske og litt ekstra for å overleve der ute i verden. Jeg bor jo i Bergen så det er greit å ha plass til en paraply i vesken!


- Hva må du ha i vesken?

Birgitte: Utenom mobil, så er det en leppepomade. Jeg er enkel på det.

Anne Ingeborg: Mobil og nøkler. Jeg er veldig glad i å ha med meg en vannflaske eller en matbit, kanskje et eple? Jeg safer.

ARV bags

- Hvem inspirerer deg, og hvorfor?

Birgitte: Jeg synes det er inspirerende med mennesker som er veldig engasjert i en sak og har noe å komme med. Jeg er ikke den mest engasjerte typen selv, så det fascinerer meg, og det gir meg inspirasjon til å ville engasjere meg i noe.

Anne Ingeborg: Jeg blir veldig inspirert av genuin gjestfrihet! Vi er heldige fordi vi får oppleve den gjestfriheten fra foreldregenerasjonen vår, det er veldig forbilledlig.


- Hva har du sterk tro på?

Birgitte: Fellesskapet. At man kan gjøre store endringer om man står sammen, selv om man tror at en alene ikke har innflytelse.

Anne Ingeborg: Åpenhet - Det å kunne snakke sammen og finne ut av ting i stedet for å unngå det. Det har jeg stor tro på og det er et mål for meg. Samtidig er det noe jeg kanskje er litt redd for også.


- Hva er ditt beste kjøp?

Birgitte: Jeg kjøpte et sybord på loppemarked som jeg er veldig glad i. Det bruker jeg til stuebord.

Anne Ingeborg: Sengen min! Jeg har skikkelig god seng! Haha! Jeg kjøper få ting som jeg liker godt, og bruker de mye. Så egentlig er det flere ting. Jeg er også glad i den store hjørnesofaen jeg har. Den er både stilfull og innbyr til kos og hygge. Det er en kombinasjon jeg liker.

Arv Stories: Berge søstrene

- Hva er den beste tiden på døgnet for deg?

Birgitte: Jeg er et B-menneske...

Birgitte blir avbrutt av en tante som kommer kjørende forbi, ruller ned vinduet og roper på deilig sunnmørsk: "Kjøme dåkke ut å ser på fotballkamp?" "Ja, vi tar med alle", svarer Birgitte og ler. "Dette er hvorfor vi liker oss her. Tantene og onklene våre krangler om å invitere oss, og vi får ofte spørsmål om å komme på fiskemiddag. Det er ikke matmangel her!

Birgitte fortsetter: Ja, jeg er et B-menneske. Jeg våkner til på kvelden, sånn i ti-tiden, da føler jeg meg mest effektiv!

Anne Ingeborg: For meg er den beste tiden på døgnet en rolig, avslappende formiddag med kaffe og lang frokost.


- Hva er det beste stedet å besøke?

Birgitte: Det må jo være Vigra, for jeg har så mange gode minner fra barndommen.

Anne Ingeborg: Det må bli det samme! Jeg har i tillegg bodd i Ålesund et par år. For meg er det mitt andre hjem, og det vakreste sted på jord!


Tusen takk Anne Ingeborg og Birgitte for at vi fikk møte dere og bli litt bedre kjent med dere!

Les mer om andre ARV kunder, Benedikte Goronga og Eli Grøtta Giske.
x