Ta vare på vesken din

Ta vare på vesken din

OM VÅRE VESKER

Alle våre vesker er laget av skinn fra storfe, som er regnet for å være noe av det mest slitesterke skinnet som finnes. Sammen med et dyktig håndverk er det med på å gjøre at veskene har lang levetid. En ARV-veske trenger lite stell, men likevel ønsker vi å gi deg noen tips som holder vesken fin lengre.

- Først av alt så er det viktig å si at veska ikke skal ha noen form for impregnering. Den er ferdig behandlet med voks, og impregnering vil forårsake stygge skjolder.

- Innimellom fester det seg flekker og smuss på veska, da er vårt beste råd å bruke våtservietter for baby. Vår personlige favoritt er Natusan sine kluter, men alle merker kan brukes. Tørk av med våtservietten, og bruke en myk og tørr klut til ta bort fukt så du ikke får såperester. Bruk aldri mikrofiberklut - den vil i lengden skrape opp skinnet. Bruk heller ikke andre typer våtservietter - de kan gi skader på skinnet.

- Veska tåler å bli litt våt, men ikke la den stå våt for lenge. Tørk av med en myk og tørr klut så snart du har mulighet til det. Skulle den likevel bli våt, så la den tørke i vanlig romtemperatur. Ikke sett den på varmekabler eller ved siden av høy varme, da kan skinnet i verste fall få sprekker.

- Skinn formes etter temperatur og trykk. Er der kommet en liten bulk i skinnet, da kan du varme skinnet med hendene og prøve å forme den tilbake slik den var. Gjenta noen ganger og se hvordan den endrer seg. Det kan være at hankene ikke står som de skulle. Heng veska opp på en knagg. I en mindre veske kan du gjerne legge noe i så den får litt tyngde. Da vil hankene fort ta seg inn igjen.

- Vær forsiktig med å bruke lyse vesker sammen med klær som smitter farge.

- For å hindre merker, prøv å unngå å ha vesken nær eller på rue overflater.

- Når veska ikke er i bruk, lagre den i støvposen som følger med.

Vi er inne i ei spesiell tid og vi spriter hendene over alt vi kommer. Visste du at noe av spriten inneholder klor? Et av kjennetegnene til klor er at det bleker farge. Veskene våre tåler godt litt antibac med sprit, men om der er klor i den så vil den bleke fargen på veska. Vi vet at det er noen som allerede har opplevd dette. Det kan dessverre ikke repareres. Pass deg derfor når du spriter hendene at veska ikke er nær, og at du ikke tar på den før hendene er helt tørre.

Vi håper du får stor glede og nytte av veska di i mange år. Skulle det være noe du lurer på så er det bare å ta kontakt med oss på post@arvdesign.no.

Hilsen ARV-damene ♥
Også i Arv Stories

HVORFOR KUN NETTBUTIKK?
HVORFOR KUN NETTBUTIKK?

Les mer

Håndlaget i Spania
Håndlaget i Spania

Les mer

En veske som varer
En veske som varer

Det som blir kjøpt idag skal holde lenge, og er en investering for flere år framover. En veske som blir behandlet godt og ivaretatt har også potensialet til å gå i arv.  

Les mer