Mer enn en veske: Bli bedre kjent med Oddveig.

Mer enn en veske: Bli bedre kjent med Oddveig.

MER ENN EN VESKE

Mitt navn er Oddveig og jeg designer og følger opp produksjonen av vesker i ARV. I mange år hadde jeg et annet yrke, og jeg likte veldig godt det jeg holdt på med. Jeg trodde at dette skulle jeg gjøre hele livet. Så for noen få år siden skjedde det flere ting i livet mitt som gjorde at jeg ikke lenger var i stand til å fortsette der jeg var. Det var en stor sorg for meg, og jeg trengte tid til å komme meg på beina igjen.

Jeg har alltid likt å skape, men ikke trodd at jeg hadde nok i meg til å gjøre noe ut av det, men det var da denne idéen med vesker kom. Jeg hadde allerede en datter og svigerdatter som hadde jobbet fram bedriften ARV, og vi var enig om at her kunne det også være en plass for meg.

Oddveig Tomren Alnes

Jag kom i kontakt med Berit Klemmetsby, en dame som tidligere hadde designet og solgt sko og vesker i Tønsberg området. Jeg visste at hun hadde kontakter i Spania, og hun var så utrolig snill å sjekke om der var noen som kunne hjelpe oss å ta fram skinnvesker. I tillegg så snakker ho flytende spansk, noe som jeg ikke gjør (ennå).

Slik møtte vi Matias og Andrés som åpnet dørene videre for oss. Begge er fra Alicante-området. Matias er vår kontaktperson og legger til rette for oss slik alt skal fungere best mulig. Han kan det med skinn og er dyktig på å gi råd.

Andrés, les mer om han her, er eier av et lite familiefirma hvor produksjon av skinnvesker er et håndverk som flere i familien behersker. Han kommer fra Petrer, en liten by der 30% av innbyggerne lager skinnvesker eller andre små skinnprodukter. Her er det lange tradisjoner og masse erfaring som gir oss trygghet.

Jeg var så heldig å få treffe alle disse tre samtidig i mai 2017, og det var det som ga meg mot til å forsøke. Jeg satte i gang sammen med ARV-teamet å tegne vesker.

Oddveig Tomren Alnes

Oddveig Tomren Alnes

Nå må jeg ærlig innrømme at jeg har aldri vært så opptatt av vesker, men jeg er opptatt av det som er vakkert. Jeg elsker linjer - rene linjer. Fjellene som popper opp av fjordene der hvor jeg bor er en stor inspirator. Jeg elsker farger - de gjør meg glad og her blir jeg inspirert av lyset som endrer seg med vær og årstider. Jeg liker at ting er enkelt og tidløst og at de kan vare - i det lange løp er det bra både for lommeboka og for miljøet.

Dette er mye av hvem jeg er, og veskene er naturligvis preget av dette og av den arv jeg bærer med meg.

Jeg startet med å sjekke ut markedet for hvilke vesker som finnes, og det jeg fant var at det er fantastisk mange flotte vesker å kjøpe. Det jeg ikke fant mye av, var vesker som jeg selv kunne tenke meg, som mine barn og svigerbarn kunne tenke seg, som inneholdt akkurat de tingene som var viktige for meg - rene linjer, farger, et enkelt og tidløst design.

Så jeg gikk i gang sammen med ARV-teamet og startet designprosessen. Gleden var enorm da prototypene kom tilbake fra Spania og vi kjente at dette er veskene vi elsker.

Adele Handbag & Clutch

I januar 2018 lanserte vi den første kolleksjonen og vi er så takknemlig for mottakelsen vi har fått både lokalt og på nettbutikken. Når kunden gir tilbakemelding om at hun ikke bare opplever å bære ei veske, men et smykke - da vet jeg hun er fornøyd. Det varmer godt i hjertet.

Det er mye arbeid, slik det skal være. Det er oppturer og nedturer slik som livet er for de fleste. Det er prøving og feiling, læring og mestring, men i alt dette så er det en stor glede å kunne gjøre noe nytt i livet, selv om jeg er 58 år.

Jeg synes ikke at vesker er det viktigste i livet. Jeg tenker ikke at ei ARV-veske vil gi deg verdi, men fordi du er verdifull så kan du med stolthet bære det du måtte ønske. Om du skulle velge ei av våre vesker så gjør det meg ydmyk og takknemlig.

Om jeg kunne gi deg mer enn ei veske så ville jeg gi deg ei oppmuntring og si til deg at det bor mye uoppdaget gull i deg, og at det aldri er for sent å gjøre noe nytt i livet. Dette er litt av min ARV til deg om du skulle trenge det.

Kjærlig hilsen Oddveigx