Vi synes det er så hyggelig å bli bedre kjent med våre kunder, og vi synes det hadde vært kjekt om du ble litt bedre kjent med dem også. Derfor introduserer vi en ny serie her på ARV Stories, hvor du får møte noen av våre kunder. Først ut er Eli. 

 

Navn: Eli Grøtta Giske

Bosted: Giske

Født: 1962

Yrke: Fysioterapeut - barnehabiliteringa

 
Vi er på vei til Giske, sagaøya rett utenfor Ålesund, hvor vi skal møte en av våre kunder. Her har vi tenkt å snakke litt om ARV-veskene, men like mye vil vi høre hva denne fargerike og spennende dama er opptatt av.

Eli tar hjertelig imot oss i Kjernehuset. 
Kjernehuset
Å komme inn i Kjernehuset er som å komme inn i stua til bestemor. Det meste er arvemøbler fra 50 og 60 tallet, innredet på en delikat måte. I ganghylla henger det gamle, fargerike klær sirlig på hengere og ARV-vesker er plassert ved siden av. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.
Kaffilukten drar oss videre inn i stua hvor den blir servert i svigermors gamle finservise.
Eli har kjøpt flere av våre skinnvesker, og det gjør oss nysgjerrig på hva som har fått henne til å velge ARV.


- Hva er viktig når du skal velge ei veske?
Farger! Det er så kjekt med farger, det kvikker meg opp. Og fasongen! Jeg vil at den skal være spesiell. Derfor har jeg kjøpt ARV-vesker, de treffer følelsene mine og jeg blir glad av dem.
- Hvordan bruker du veskene dine?
Jeg bruker dem i alle sammenhenger - til hverdag og til fest. De passer til jeans, og til finkjolen, ja, til alt.
- Hvordan liker du det faste skinnet?
Deilig! Jeg liker at det er hold i veska og at jeg kan sette den på gulvet hvor den står av seg selv. Veskene er gode å se på, og det er kvalitet !
Ei veske kan være prikken over i´en i et antrekk.
Adele Handbag
Nå vil vi vite litt mer om hva som opptar Eli.
«Kjernehuset var en drøm», sier Eli, «men jeg var i tvil om den kunne gå i oppfyllelse.»
Ho fortsetter å fortelle om mannen, Ole, som har vært med å gjøre dette prosjektet mulig.
I Kjernehuset samler ho mange. Noen til Fysio-Pilates, en treningsform som styrker kjernemuskulaturen i kroppen. Her handler det ikke om størrelse og fasong, men å hjelpe folk til en god kroppsopplevelse.
Noen ganger er her venninnekvelder, mens andre kommer for en samtale. Eli har tilleggsutdanning i veiledning, sjelesorg og coaching. «Jeg syns det er veldig spennende å snakke med folk og å bli kjent med folk», sier ho, og undrer seg på hva er kjernen i livet, hva er det som betyr noe for oss?
Kjernehuset
- Kan du si noe om klærne som henger i gangen?
Klærne er mest etter svigermor, men også etter tidligere generasjoner. Jeg liker å ha klær som skiller seg ut, er annerledes.

- Hva er det som er annerledes?
Fargene og fasongen. Alle kjolene er skreddersydd.
Jeg bruker de gamle klærne, men mest til fest.
Kjernehuset
Eli var med på Giskespelet fra starten av 1995 og hadde hovedrollen som Ragnhild Erlingsdatter i flere år.

- Hvordan virker Giskespelet inn på lokalmiljøet?
Det var en fin måte å bli kjent med folk. Giskespelet har virket samlende for folket på øya gjennom alle disse årene. Hele familien vår var sammen om dette.

- Hva med barnekoret?
Jeg har ledet barnekor siden 1994. Det gir meg energi å se barn som jubler ut. Det berører meg.

- Hva vil du si er spesielt med deg?
Jeg ser på meg selv som ganske alminnelig.
Barna karakteriserer meg og sier: «Mamma du syns aldri at noe er pinlig!» 
kjernehuset
Da sier vi farvel til Eli for denne gangen.
Vi har nytt godt av ikke bare kaffi og et spennende hus, men mest av alt måten Eli har tatt imot oss og bydd på seg selv.

Tusen takk Eli - du setter farge på dagen vår!Arv-vesker: Trixie Handbag i LyseblåAdele Handbag i SennepsgulEva Crossbody i Rød

10 tips som vil hjelpe skinnvesken din til å se ut som ny

En skinnveske er ofte laget for å vare, men det er noen enkle ting du kan gjøre for at skinnvesken din skal holde seg i topp stand lenge. 
Vi har samlet en liste over 10 tips du kan gjøre for å ta best vare på din skinnveske. 
Ann Tote

#1. Skinnvesker er laget forskjellig!

Når du kjøper en skinnveske, finn ut hvordan du skal behandle skinnet. Skal det behandles, eller ikke? Om ingen informasjon er tilgjengelig, spør der du kjøpte vesken. Mange vesker skal impregneres, men ikke alle.
NB! Våre ARV vesker skal ikke impregneres, da skinnet allerede er mettet med voks. Om de impregneres, blir overflaten på skinnet ødelagt.  

#2. Unngå riper og merker!

Det er aldri kjekt å få riper og merker på sin dyrebare skinnveske, og for å unngå dette anbefaler vi å prøve å holde skinnvesken borte fra rue overflater. Det kan være så enkelt som å unngå glidelåser og knapper. 
Vi anbefaler å ikke påføre håndkrem rett før du skal holde i skinnvesken, det kan lede til fettmerker på skinnvesken din. Det beste er å prøve å ha så rene hender som mulig, men det er ikke alltid like lett... og det leder oss til neste tips;)

#3. Vask og rengjør vesken din innimellom!

Rengjør vesken med en myk, fuktig klut. Om vesken er litt ekstra skitten kan du blande en mild, flytende såpe og vann, eller bruke et rengjøringsmiddel for lær. Pass på at det ikke er etsende.
NB! Vi anbefaler å ta en vaske-test på et lite område som ikke er så synlig før du gjør det på hele vesken.
Når du rengjør vesken, før kluten i samme retning som strukturen i skinnet og ikke bruk mikrofiberkluter, det skader overflaten ;)

Ann Tote

#4. Tenker du på hvor du plasserer vesken? 

I bilen, når du er ute og spiser, på bussen, hvor plasserer du vesken? Det er lett å plassere vesken på gulvet, bakken eller i dørken på bilen, men det man ofte ikke tenker over er at undersiden på vesken kan bli fort slitt når man gjør det, og skitten. Prøv heller å sette vesken på en stol(sete) ved siden av deg, heng den på en stol eller ha den på fanget. 

#5. Når du oppbevarer vesken din over lengre tid, husk overtrekk og innvendig støtte!

For at vesken skal slippe å stå og samle støv, oppbevar vesken i en støvpose når du ikke bruker den, og har du ingen støvpose kan du bruke et gammelt putetrekk.
Når du oppbevarer vesken ha den fylt opp med noe mykt materiale, kan være mykt tørkepapir, slik at den holder fasongen.

Take care of your bag

How to take care of your bag

Arv dust bag

#6. Kan jeg oppbevare vesken i plastikk?

Plastikk puster dårlig og holder på fukt, så vi anbefaler å unngå å oppbevare vesken i det. Hva det kan føre til i lengden er at det kan komme mugg på vesken din, og det er noe man helst vil unngå. Så følg tipsene i punkt 5 ;)

#7. Unngå misfarging!

Prøv å ikke ha skinnvesken din i sollys for lenge (da snakker vi om noen timer), siden fargen på skinnet kan lysne.

Vær forsiktig med å bruke lyse skinnvesker sammen med klær som smitter farge, spesielt mørke jeans, fargen kan sette seg i det lyse skinnet og er dessverre veldig vanskelig å få bort.

Nude leather bags

#8. Trenger vesken å repareres, gjør det med en gang!

Små skader kan forekomme, og om du er litt uheldig anbefaler vi å reparere vesken med en gang . Om du venter for lenge kan skadene bli enda større og i værste fall bli umulig å reparere.

Ta vesken til en lokal skomaker (de er ofte flinke på alle skinnprodukter) eller om det er innvendig stoff, ta vesken til en syerske.

Om det er en reklamasjon på vesken, oppsøk de du kjøpte hos.

Våre ARV vesker har 2 års garanti. Om det skjer skader kan man reklamere på vesken å få en ny, eller pengene tilbake. Dette gjelder ikke unaturlig slitasje eller egenforskyldte skader.

#9. Bytt på å bruke veskene!

Den beste måten å få veskene dine til å vare lenge, er å bytte på å bruke de. Selv om det er en veske du bruker mest vil den holde lenger om du er flink til å bytte den ut mot andre av veskene dine innimellom.

#10. Investér i en skinnveske som vil vare!

Et tidløst design og skinn av høy kvalitet er to kvaliteter vi anbefaler å ha i en skinnveske. Det betyr at vesken kan brukes om og om igjen, og vil passe til de fleste anledninger. Ingenting er som den perfekte skinnvesken som komplementerer deg, og vil følge deg i mange år.

flowers

Ann Tote

Vi håper disse tipsene gav noe nytte, og kanskje lærte du noe nytt?
Om du prøver å følge disse tipsene vil skinnveskene dine, både ARV veskene og andre skinnvesker, vare mye lengre enn du vil forvente!
Og leter du etter den perfekte skinnvesken enda, ta en titt på våre ARV vesker her, de kommer i flere farger og fasonger. 
Klem,
Maria, Trine Hege & Oddveig.
x